Zlatarna Trbovlje Galerija izdelkov Odkup zlata in darilni boni Kontakt

  Nakit Zlatarne Trbovlje je zaradi cen, ki so dostopne vsakomur, darilo primerno za vsako priložnost.  
  Namenjeno potrošnikom vseh generacij.  

Izjemne ugodnost!
- Popust 10% -

10% gotovinski
popust pri nakupu
nad 100€.
- Darilni boni -

V višini 30€ ali 50€ ...
Preberi več
- Popust 5% -

5% gotovinski popust
pri nakupu s kartico
nad 100€.

Tradicija, ki se nadaljuje ...

⇒ Podjetje Zlatarstvo Trbovlje d.o.o, povezuje svojo tradicijo z zlatarsko delavnico, ki je leta 1917 v Trbovljah ustanovil mojster Miha Koren. Podjetje je pričelo poslovati 1. aprila leta 1954. Tedaj je bilo v podjetju zaposlenih 10 delavcev v proizvodnji in upravi.
⇒ Obseg dejavnosti podjetja se je povečeval in podjetje je decembra 1962 pridobilo nove delavce v "Okrogli hiši (v Trbovljah)" na trgu Sallaumines. Istega leta so ustanovili novo poslovno enoto Optiko na Obrtniški cesti 18 v Trbovljah. To enoto je leta 1965 odkupilo podjetje Ghetaldus iz Zagreba.
⇒ Podjetje je torej ostalo specializirano zlatarsko podjetje. Po letu 1965 se je začelo sodelovanje z zlatarskimi podjetji Celje in Ljubljana. Sodelovanje se je razvilo do te mere, da so v letu 1970 ustanovili skupno organizacijo združenega dela, s firmo Zlatarna Celje, s sedežem v Celju.
V to organizacijo so se združila podjetja: Zlatarna Celje, Atelje za zlatarstvo, Ljubljana in Zlatarstvo Trbovlje, ter Aurodent Ljubljana. V letu 1973 so se ta podjetja organizirala kot temeljne organizacije združenega dela, združene v delavno organizacijo Zlatarna Celje.

V podjetju so že leta 1965 sklenili, da bodo zgradili nove delavnice. Ta projekt so izvedli leta 1971, ko je bil zgrajen poslovni objekt na Cesti 1. junija, št. 35, kjer je sedanji sedež Zlatarne Trbovlje.V zgradbi so vsi prostori in naprave, k iso potrebni za Zlatarsko proizvodnjo, v pritličju je tudi majhna prodajalna nakita. Ob preselitvi v nove delavnice jih je bilo zaposlenih 38 ljudi. Okrog leta 1988 sta se temeljni organizaciji Atelje za Zlatarstvo Ljubljana in Zlatarstvo Trbovlje izločili iz poslovnega sistema Zlatarna Celje in postali samostojni podjetji. Podjetje je štelo 54 delavcev. Registracija ponovno samostojnega podjetja je bila izvedena pri Temeljnem sodišču v Ljubljani 23.9.1991.
Dodatno
Kratek intervju z direktorjem Markom Vezoviškom
"Od zapestnice Jovanka do kraljeve verižice."
Preberi več
Telefonska številka

03 56 30 360

Spletni kontakt

zlatarna.trbovlje@siol.net

Faks številka

03 56 30 366

© 2018 Zlatarna Trbovlje - Vse pravice pridržane.